16 Ocak 2015 Cuma

Kavaklıdere Egeo Cabernet Sauvignon Merlot 2012

Yerli Bordeaux denemelerimize Kavaklıdere Egeo 2012 ile başladık.

Yerli üzümlerden yapılmış en iyi şaraplar şimdiye kadar Kavaklıdere'den gelmişti. Yabancı üzümleri de çok iyi yaparlar umudu taşıyorduk. Bu sebeple yola Kavaklıdere ile başlamayı uygun gördük.. 

Kavaklıdere Egeo Ege bölgesindeki bağlardan hasat edilmiş Cabernet S. ve Merlot üzümlerinden yapılmış. 8 ay Fransız fıçılarda bekletilmiş ve markete sunulmuş. 

Bu şarapla ilgili izlenimlerimizden önce bir Cabernet Sauvignon Merlot kupajından ne bekliyoruz ondan bahsedelim. Çok güçlü gövde, belirgin yuvarlanmış ve belki biraz agresif tanenler, yüksek asidite ve geniş bir buke. Dünyanın en ünlü şaraplarının vazgeçilmez iki parçası. Müthiş bir ahenk, karakter ve potansiyel... Premier Grand Cru'ların dünyaya sunduğu şey ne ise ona ulaşmak istiyoruz. 

Kavaklıdere'den tabii ki şişesi 2000 dolar olan bir şarap keyfi beklemiyoruz. (Zaten henüz bilmiyoruz ulaşacağımız son noktayı!) Yavaş yavaş öğrene öğrene sindire sindire yaklaşmak istiyoruz. 

Kavaklıdere Egeo, çok dengeli çok zarif ancak çok zayıf bir şarap. Ön burun Merlot kaynaklı kırmızı meyve, hafif ama zarif alkol ve topraksı kokular ağırlıklı, Damak ise beklediğimizden çok zayıf. Cabernet Sauvignon'un varlığı neredeyse hissedilmiyor. Zayıf gövdeyle kolayca akıp giden yapısıyla birlikte çok kompleks olmayan buke, rahatsız etmeyen alkol ve asiditeyle kısa ve çok da keyifli olmayan bir bitim sunuyor. Şarap yıllanmayla ilgili herhangi bir potansiyeli olduğunu sanmıyorum. Şu an içilebilir ve bu noktadan sonra da düşüşe geçer diye tahmin ediyorum. 

Sorunsuz olsa da herhangi bir karaktere sahip olmayan bu şarap, malesef vereceğiniz 60 TL 'ye değmiyor. Bu şarabı almak yerine 60 TL'nizi harcayabileceğiniz bir çok alternatif mevcut. 

Puan: 6


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder