Çok da kolay bulamayacağınız şaraplardan bir tanesi. İzmir Ufuk Mevki'deki Boğazkere üzümlerinden üretilmiş. Türlü araştırmalar bu bölgenin Cabernet Sauvignon'un ilk yetişmeye başladığı yerler olduğunu gösteriyor. Boğazkere'nin tanenli ve baharatlı yapısı acaba burada kendisini gösterebilmiş mi diye merak ediyoruz.
Yine kırmızı etli sade bir yemekle çok da beklentimiz olmadan şarabımızı 30 dakika dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Renk yakut ve parlak. Bardakta iz bırakıyor. Damakta hacim beklentisi yaratıyor. Ön burunda herhangi bir rahatsız edici koku yok. Hafif alkolle birlikte kırmızı meyve kokuları kendini hissettiriyor. Damakta çok yoğun ve kompleks olmayan tadlar mevcut. Erik ve karadut belirginleşiyor. Meşe aroması pek alamıyoruz. Şişede meşe ile ilgili bir bilgi yok. Tanenler etkili ve yuvarlanmaya müsait. Baharat tatları da beklediğimiz kadar yoğun değil. Asit alkol etkisi çok fazla baskın değil. Bitim kısa süreli ancak herhangi rahatsız edici bir etki yok.
Sorunsuz ve dengeli bir şarap. Yıllanmaya engel olacak bir durumu yok. Tanenlerin hala ayakta olması buna işaret. Belki bir kaç sene içerisinde buke biraz daha renkli hale gelebilir ki bu şarabı daha heyecanlı bir hale getirebilir.
Puan: 7
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder