7 Şubat 2013 Perşembe

Kayra Vintage Boğazkere 2008




15 derece civarında 30 dakika havalandırdıktan sonra tadına baktık. Ön burunda yoğun meşe, koyu renkli meyveler ve isli kokular mevcut.  Damakta orta gövdeli, tanenler dili sarıyor.  Alkol ve asiditesi yoğun tanenleri destekliyor bu sebeple belirli bir dengeden söz etmek mümkün. Hafif pekmezi andıran kuru orman meyveleri biraz da hafif acımsılık veren baharat kokularıyla orta kompleksiteye sahip. Dili saran tanenler sayesinde bu tatlar orta uzunlukta bir bitim oluşturuyor.

Izgara ve güzel marine edilmiş kırmızı etlerle güzel gidebilir. Ancak genel görüşüm güçlü tanenler sebebiyle bu şarabı tüketmek için bir kaç yıl daha beklemek.

2007 Prestige kadar agresif değil ancak 2009 Pendore kadar da dengeli değil.

Bu serinin 2009 rekoltesini denemenin tam zamanı. En kısa zamanda Prestige 2009 ile birlikte deneyip 2009 yılının şampiyonunu belirlemek gerekiyor.

İkinci kadeh biraz daha havalanmasına ve dinlenmesine izin veriyoruz. Meyve kokuları daha belirgin hale geliyor. Bu olumlu bir durum: şarabın hala sunmaya çalıştığı bir potansiyeli olduğunu gösteriyor.  Beklediğimiz kadar güçlü gövdeli ancak çok da kompleks olmayan buke tanenlerin gücünü karşılayamıyor.

Puan: 6.5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder